Om lag 100 antatte IS-tilhengere er pågrepet i Tyrkia. Foto: AP / NTB scanpix

Om lag 100 antatte IS-tilhengere er pågrepet i Tyrkia. Foto: AP / NTB scanpix

Nyhetsbyrå: Tyrkisk politi har pågrepet nærmere 100 antatte IS-tilhengere

Nær 100 utlendinger som er mistenkt for tilknytning til IS, er pågrepet i Tyrkia, melder Tyrkias offisielle nyhetsbyrå Anadolu.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

82 av utlendingene er pågrepet av politiet i Istanbul på 14 ulike adresser. De er alle mistenkt for å ha vært aktive i krigsområder og for å planlegge reiser til Syria.

Samtidig er elleve syriske statsborgere pågrepet i provinsen Adana sør i landet. Også de er mistenkt for tilknytning til IS, melder nyhetsbyrået fredag.

Operasjonene i Istanbul-området og Adana var samordnet. De ble gjennomført etter at tyrkisk politi pågrep 173 personer som også er mistenkt for tilknytning til IS i hovedstaden Ankara torsdag.

Tyrkiske myndigheter er blitt rammet av flere terrorangrep som IS er blitt anklaget for, deriblant angrepet på en nattklubb i Istanbul der 39 personer ble drept.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: