Ti drept i angrep mot lastebilkolonne i Egypt

Åtte sivile og to soldater ble drept da opprørere med bånd til IS natt til fredag angrep en kolonne med sementlastebiler på Sinai-halvøya i Egypt.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Ifølge en talsmann for den egyptiske regjeringshæren, oberstløytnant Ibrahim Hussein Mohammed, fant angrepet sted nær landsbyen Nekhl, midt på Sinai-halvøya.

Angriperne skal ha tilhørt opprørsgruppen som tidligere het Ansar Beit al-Maqdis, men som nå kaller seg Sinaiprovinsen og har sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Sju sementlastebiler ble påtent, og angriperne tok med seg våpnene til soldatene som bevoktet kolonnen.

Militante islamister har gjennomført en rekke angrep og aksjoner på Sinaihalvøya siden Egypts militære grep makten i et kupp i 2013 og kastet landets folkevalgte president Mohamed Mursi og titusenvis av andre fra Det muslimske brorskapet i fengsel.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: