Medlemmer av den syriske opposisjonens delegasjon fotografert i Genève forrige uke. Foto: Denis Balibouse / AP / NTB scanpix

Medlemmer av den syriske opposisjonens delegasjon fotografert i Genève forrige uke. Foto: Denis Balibouse / AP / NTB scanpix

Assad sender delegasjon tilbake til Genève

Bashar al-Assads delegasjon til de FN-støttede Syria-samtalene vender tilbake til Genève søndag, ifølge utenriksdepartementet i Damaskus.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Den syriske regjeringens delegasjon vil ankomme Genève søndag for å delta i den åttende runden, melder SANA.

Det statlige syriske nyhetsbyrået siterer en kilde i utenriksdepartementet.

Regimets delegasjon var ikke til stede da samtalene ble gjenopptatt tirsdag etter en pause i helga.

Den åttende runden med fredsforhandlinger startet i forrige uke. Kort tid etter sa FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, at forhandlingsperioden utvides med to uker.

Ifølge de Mistura har FN-meklere kommet opp med en rekke ideer om Syrias fremtid som de mener regjeringen og opposisjonen kan enes om. Planen er at samtalene i denne runden skal handle om fire konkrete temaer – ny grunnlov, regjering, valg og bekjempelse av terrorisme.

Konflikten i Syria begynte i mars 2011 da fredelige demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad ble slått ned med hard hånd. I løpet av 2012 brøt det ut full borgerkrig. Siden har en lang rekke væpnede grupper, de fleste med støtte fra Vesten og andre land i regionen, kjempet mot hverandre og regimet, som støttes av Iran og Russland.

Krigen anslås å ha kostet minst 340.000 mennesker livet.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: