Egeland: Syrere dør i evakueringskø

Minst tolv mennesker har dødd mens de har ventet på å bli evakuert ut av den beleirede forstaden Ghouta utenfor Damaskus, sier Jan Egeland.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

De tolv sto på FNs liste over folk som skulle evakueres, opplyser Egeland, til daglig generalsekretær i Flyktninghjelpen. Han er for tiden i Genève der den åttende runden med FN-ledede samtaler om Syria pågår.

Per i dag står det 494 navn på listen. Dette er mennesker som lider av sykdommer som kreft, nyresvikt, alvorlig underernæring eller andre alvorlige lidelser.

Situasjonen for sivilbefolkningen er kritisk i Ghouta, som er beleiret av regjeringsstyrker, og Egeland opplyser at Assad-regimet nekter å godkjenne FNs evakueringslister.

Det bor om lag 400.000 mennesker i den beleirede forstaden.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: