General Electric kutter 12.000 jobber i selskapets kraftenhet GE Power på grunn av endringer i kraftmarkedet. 
Foto: AP Photo/ Thibault Camus, File / NTB scanpix

General Electric kutter 12.000 jobber i selskapets kraftenhet GE Power på grunn av endringer i kraftmarkedet. Foto: AP Photo/ Thibault Camus, File / NTB scanpix

General Electric kutter 12.000 jobber

Hele 18 prosent av arbeiderne i General Electrics kraftenhet GE Power vil miste jobben på grunn av fallende etterspørsel etter fossile brensler. 
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Selskapet sa torsdag at kuttene til både kontor- og produksjonsjobber vil redusere GE Power til riktig størrelse i en tid hvor etterspørselen etter kull og andre fossile brensler avtar mens etterspørselen etter fornybar energi øker.

– Denne beslutningen var smertefull, men nødvendig for at GE Power skal reagere på endringene i kraftmarkedet, sa Russell Stokes, administrerende direktør i GE Power.

GE ville ikke si hvor arbeidsplassene vil bli lagt ned, men at kuttene hovedsakelig kommer til å være utenfor USA.

Selskapet la til at å kutte 12.000 jobber, sammen med grep tatt tidligere i året, vil redusere GEs kostnader med 1 milliard dollar i 2018.

Endringene i kraftmarked har vært mest fremtredende i kraftdistribusjonsnettverket i Europa. I november varslet tyske Siemens om at 6.900 arbeidsplasser kom til å bli lagt ned – de fleste i industrikonsernets avdelinger for fossil energi.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: