Polens statsminister Beata Szydlo. Foto: AP / NTB scanpix

Polens statsminister Beata Szydlo. Foto: AP / NTB scanpix

Polens statsminister går av, erstattes av finansministeren

Polens statsminister Beata Szydlo går av og erstattes av finansminister Mateusz Morawiecki, opplyser en talsmann for regjeringspartiet PiS.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Partiet vil at Szydlo fortsatt skal spille en viktig rolle i politikken, men det er ikke opplyst noe om hvilken stilling hun eventuelt skal ha.

Det er heller ikke klart hvorfor hun byttes ut. Kritikerne av regjeringen sier at skiftet bare er gjort for å tåkelegge en viktig og sterkt omstridt votering fredag, der regjeringen får utvidet makt over rettsvesenet.

PiS (Lov og rettferdighet) er et nasjonalkonservativt politisk parti som er skeptisk til EU og til innvandring. Partiet har fått vedtatt lover som innskrenker domstolenes og pressens uavhengighet, til sterk kritikk fra EU.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: