Elever på vei ut fra en videregående skole i småbyen Aztec i New Mexico der tre personer ble drept i en skyteepisoden. Foto: AP / NTB scanpix

Elever på vei ut fra en videregående skole i småbyen Aztec i New Mexico der tre personer ble drept i en skyteepisoden. Foto: AP / NTB scanpix

Tre drept i skoleskyting i New Mexico

To elever og en antatt gjerningsperson er drept i en skoleskyting ved en videregående skole i den amerikanske delstaten New Mexico, ifølge lokale myndigheter.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Skoleskytingen skjedde ved Aztec High School i den lille byen med samme navn i helt nord i delstaten.

Ifølge sheriff Ken Christesen i San Juan County antas alle de tre drepte å ha vært elever ved skolen. Det skal ikke være sårede i hendelsen.

Politiet sa tidligere torsdag til den lokale TV-stasjonen KRQE at en antatt gjerningsmann var pågrepet.

Politiet sperret av området rundt skolen og søker gjennom bygningene. Folk ble oppfordret til å holde seg unna skolen og nærliggende områder.

Også andre skoler i området, blant annet nabobyen Bloomfield, ble stengt av sikkerhetshensyn, opplyser politiet.

– Vi har utplassert politibetjenter ved alle skoler i Bloomfield, og de er alle stengt, heter det i uttalelsen til KRQE.

Skolen ligger i nærheten av indianerreservatet Navajo Nation, det største reservatet i USA.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: