Det ble en dramatisk avslutning på turneringen som skulle avgjøre hvem som får spille VM-tittelkamp mot regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand. Den duellen finner trolig sted i november.

Magnus Carlsen tapte sitt parti mot russiske Pjotr Svidler, men vant likevel turneringen da Vladimir Kramnik, som lå på andreplass, også tapte sitt parti. Carlsen hadde like mange poeng som Kramnik, men vant på at han hadde en seier mer enn russeren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har absolutt ingenting igjen, sier Carlsen til VG etter seieren.

Carlsen havnet i tidsnød i sitt parti, og kampen mot klokka gjorde at han havnet i en dårlig stilling og til slutt tapte.

– Magnus hadde kontroll, men så overvurderte han nok posisjonen sin i ett trekk, sa motspilleren Pjotr Svidler etter at partiet var avgjort. (©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: