Tips oss!

  • Ring 77 64 06 00 (betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@itromso.no
  • Send SMS/MMS til 2399 med kodeord IT TIPS [ditt tips]
  • Alle som tipser oss, og som konfidensielt oppgir sitt navn og adresse, mottar Flax-lodd. Hver måned deler vi ut 1.000 skattefrie kroner til to tipsere!
Magnus Carlsen er mandag i gang med turneringens siste match mot Peter Svidler. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix

Magnus Carlsen er mandag i gang med turneringens siste match mot Peter Svidler. Foto: Morten Rakke / NTB scanpix

Magnus Carlsen klar for VM-kamp i sjakk

London (NTB): Magnus Carlsen tapte sitt parti, men vant likevel VM-kvalifiseringen i sjakk i London. Dermed får han spille om verdensmestertittelen til høsten.

Det ble en dramatisk avslutning på turneringen som skulle avgjøre hvem som får spille VM-tittelkamp mot regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand. Den duellen finner trolig sted i november.

Magnus Carlsen tapte sitt parti mot russiske Pjotr Svidler, men vant likevel turneringen da Vladimir Kramnik, som lå på andreplass, også tapte sitt parti. Carlsen hadde like mange poeng som Kramnik, men vant på at han hadde en seier mer enn russeren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har absolutt ingenting igjen, sier Carlsen til VG etter seieren.

Carlsen havnet i tidsnød i sitt parti, og kampen mot klokka gjorde at han havnet i en dårlig stilling og til slutt tapte.

– Magnus hadde kontroll, men så overvurderte han nok posisjonen sin i ett trekk, sa motspilleren Pjotr Svidler etter at partiet var avgjort. (©NTB)

Siste nyheter

Tre barn funnet døde i London

London (NTB): En person er pågrepet etter at tre barn er funnet døde sør i London.

Obama besøker Asia

Tokyo (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama ankommer onsdag Japan, der han innleder et ukelangt besøk til Asia ved å møte statsminister Shinzo Abe.

Tankesmie: Nordkoreansk atomtest usannsynlig

Seoul (NTB-Reuters): Det er lite sannsynlig at Nord-Korea vil gjennomføre en atomprøvesprengning den nærmeste tiden, viser en analyse av satellittbilder som en tankesmie har gjort.

Egypt får kamphelikoptre fra USA

Washington (NTB-AFP): USA opphever våpenblokaden av Egypt og vil likevel forsyne regjeringshæren i landet med amerikanske kamphelikoptre.

Problemer i kø for danskenes nye helikoptre

København (NTB-Ritzau): Problemene står i kø for det danske forsvarets nye helikoptre. Norge har bestilt 16 redningshelikoptre av samme type.