De tre telegigantene Deutsche Telekom, GMX og Web.de vil nå automatisk kryptere all epost som blir sendt. Både meldingenes innhold, eventuelle vedlegg og informasjon om sender og mottaker vil bli kryptert.

De tre selskapene sier de også vil sende all sin eposttrafikk gjennom tyske servere, og på den måten unngå at utenlandske etterretningsorganisasjoner kan spionere på tyske internettbrukere.

Det felles initiativet er et svar på avsløringene knyttet til den amerikanske signaletterretningen NSA. Saken har blitt en stor skandale i tysk presse etter at Edward Snowden lakk dokumenter som viste at USA kan overvåke store mengder av verdens internettbruk.

De 50 millioner epostkontoene de tre selskapene leverer, utgjør omtrent to tredeler av alle private epostadresser i Tyskland. (©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: