Palestinas president Mahmoud Abbas. Foto: Reuters / NTB scanpix

Palestinas president Mahmoud Abbas. Foto: Reuters / NTB scanpix

Palestina vil søke medlemskap i flere FN-organer

Ramallah (NTB-AFP): Sentralrådet i PLO har bestemt at Palestina skal søke medlemskap i og slutte seg til 60 FN-organer og internasjonale avtaler.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Under ledelse av president Mahmoud Abbas tok Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLOs sentralråd beslutningen søndag.

Rådet «stadfester det palestinske lederskapets behov for å forfølge medlemskap i FN-organer og internasjonale konvensjoner, under den palestinske planen som er vedtatt», sier generalsekretær Bassam al-Salhi i Det palestinske folkepartiet i en uttalelse.

Abbas signerte tidligere denne måneden medlemssøknader til 15 FN-organisasjoner og avtaler, blant annet Den fjerde Genèvekonvensjonen om siviles rett til beskyttelse i krigsområder.

Israel besluttet torsdag å innstille fredssamtalene med palestinerne som en reaksjon på nyheten om at PLO og Hamas hadde inngått en forsoningsavtale.

Palestinerne anklager Israel for å ha sabotert fredsprosessen ved å fortsette utvidelsen av de ulovlige bosetningene på Vestbredden. (©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: