På en pressekonferanse torsdag kom beskjeden som alle i Målselv og Bardu håpet på. Reistadløpet får status som verdenscup-løp og blir en del av Visma Ski Classics allerede neste sesong.

- Reistadløpet er stolte over å bli en del av Visma Ski Classics. Vi har en tøff løype som går i spektakulært landskap, sier Alexander Os, som representerte Reistadløpet under pressekonferansen.

Rennet skal gå 1. april neste år og blir den nest siste konkurransen i løpet av langløps-sesongen.

- April er en fin måned, med masse god vær og masse snø. Vi ser virkelig frem til å arrangere løpet, sier Os.

Dagens løype er på 32 kilometer, men konkurranseklassen i verdenscupen vil bli utvidet til 50 kilometer. Under pressekonferansen torsdag viste arrangøren av Reistadløpet frem kartet som viser at de ekstra kilometerne blir lagt til i starten av løpet som går på Setermoen.

Enorm TV-dekning

Det var tidligere i vinter at Bardu-ordfører Toralf Heimdal, Målselv-ordfører Nils Ole Foshaug, næringsjef i Bardu Lennarth Kvernmo og Reistadutvalgets Knut Håvard Overvik var i samtaler med ledelsen i Visma Ski Classics for å få Reistadløpet inn i langløpscupen.

Da Folkebladet omtalte saken tidlig i april, mente Toralf Heimdal det ville være gull verdt for regionen om langløps-sirkuset kommer til Bardu og Målselv. Hittil har Ski Classics blitt sendt ut i 15 TV-kanaler rundt om i verden.

– Det er litt sprøtt, men hadde vi fått til en fast TV-sending fra området med en slik eksponering som dette vil gi, vil det være gull verdt for hele regionen, uttalte Bardu-ordføreren.

- Blir lagt merke til

– Hvis man klarer å realisere dette vil det bety masse for Reistadløpet, Reistadtrippelen og hele arrangementet. Jeg er ganske sikker på at vi har det som skal til for å bli en slik attraksjon. Det er et tradisjonelt teknisk krevende skirenn med 58 års historie. Grunnlaget er på plass for å få det til, sa leder i Reistadutvalget, Jørn Erik Berntsen, til Folkebladet i april.

Petter Eliassen, som vant Ski Classics sammenlagt forrige sesong, sa dette til Folkebladet i april om Målselv, Bardu og Reistadutvalgets planer for Reistadløpet.

- Man blir satt på kartet og man blir lagt merke til. Mange følger med og det er ganske fine naturbilder fra rennene. Man får vist området på en fin måte, sa Eliassen.