KROKEN SØR: – Vi er jo ikke sikre på at det er reven som har vært frempå, men vi tror det. Bitesårene er litt for store til å være fra andre katter, sier Marit Krogstad Hall.

Hun oppdaget at den treårige katta hennes oppførte seg veldig merkelig da hun kom inn.

REDD: Katta til Marit Krogstad Hall har tilsynelatende hatt en ublidt møte med Mikkel Rev. Foto: Marit Krogstad Hall

– Hun var helt «gal» og raste rundt i huset. Da vi undersøkte henne så vi at hun hadde flere dype bitemerker på halen, forteller Hall.

Da de tok katta til veterinæren, så fikk de mistanken om at det var Mikkel Rev som sto bak forsterket.

Trolig reven som har bitt katta

– Veterinæren sa at det ikke var utrolig at det var en rev som hadde bitt henne. Blant annet mente veterinæren at det for lang avstand mellom tann-merkene i bittet til at det kunne være andre katter, sier Hall.

DYPE BITT: Slik ser den barberte halen til katta ut etter at en rev trolig har blitt bitt av en rev. Foto: Marit Krogstad Hall.

Hun oppfordrer derfor andre katteeiere i nabolaget om å være forsiktige når de slipper ut sine husdyr. Hun har også lagt ut advarsel om saken i en diskusjonsgruppe for innbyggere i Kroken – og fått mange tilbakemeldinger på advarselen.

Sissel Sobstel – som i likhet med Hall bor i Agatveien – sier at reven som det trolig er snakk om tilsynelatende er tam.

Ikke redd for folk

– Den går mellom husene, og jeg tok bilder av den når den bare var tre meter fra husveggen min, forteller hun.

I nabohuset er det dessuten arbeidsfolk på dagtid.

MIKKEL: Denne reven besøkte Sissel Sobstel i Kroken Sør her om dagen. – Den var tre meter unna husveggen, forteller hun. Foto: Sissel Sobstel

– Da reven kom fram mot dem så ble den ikke redd i det hele tatt. Den gikk rundt og snuste og var ikke redd for folkene i det hele tatt, forteller Sobstel.

Det er flere som har meldt fra om reven som vandrer rundt i nabolaget og som tilsynelatende er i både god form og ved godt humør.

– Den har fortsatt igjen litt av vinterpelsen og ser ikke ut til å ha skabb. Den er flott og fin, sier Sobstel.