FLØYABANEN: Morten Mathisen ble den store helten da Fløya vant sin niende av 10 kamper i 3.-divisjon avdeling 12. Den 22 år gamle spissen satt både reduseringen til 2-3 og seiersmålet til 4-3 mot Altas B-lag.

- Det er slike mål jeg bruker å score. Fullt kaos i feltet, så ramler den ned, og jeg lomper den inn, sier Mathisen til iTromsø.

For matchvinnermålet fem minutter før slutt var av det enkle slaget. Et godt slått frispark fra Fløyas venstreside gikk forbi keeper og havnet til slutt hos Mathisen som hadde en enkel jobb med å sette ballen i åpen mål fra seks meter – til hemningsløs jubel hos lagkameratene.

- Godt i gang

Dette var Mathisens femte og sjette mål for sesongen. Uvant lite for en spiss som på fotball.no står registrert med 48 mål på 50 kamper for Fløya.

- Jeg har slitt med måltørke lenge, men har scoret fem mål på de siste to oppgjørene. Godt å se at måltørken endelig er over. Jeg er i gang i hvert fall, sier Mathisen til iTromsø stående utenfor Fløya-garderoben et par minutter etter at den offisielle sa-sa-sa-en.

- Spilte elendig

Så god stemning var det ikke en snau time tidligere. På stillingen 1-2 i pausen tok trener Tore Rismo en alvorsprat med gutta.

- Vi spilte elendig, har ikke engasjement, og flytter ikke beina i den første omgangen. Vi ligger heldigvis ikke under med ett mål, og jeg gir beskjed om at det vi presterte da kunne vi ikke være bekjent av. Derfor ble det en flott mental utfordring for oss å snu dette til seier, sier Rismo til iTromsø.

- Det var ikke veldig imponerende å ligge under 0-2 tidlig i kampen på hjemmebane. Vi bare fortsetter å male på, og det er derfor vi klarer å snu det. På 1-3 er det fort gjort å gi opp, sier Mathisen.

- Noen justeringer i pausen på spillemåte og mannskap i pausen gjør at det snur litt. Flotte mål av Morten, og det er godt å se at han scorer igjen, sier Rismo til iTromsø.

- Handler om ære

Seieren gjør at Fløya ligger ekstremt godt an til å bli blant de fire beste som tar en plass i den nye og spissere 3.-divisjonen i 2017. Dit kommer en rekke lag fra 2.-divisjon. Fløya er per i dag 10 poeng foran Skarp som innehar femteplassen.

- For oss handler førsteplassen om æren, men det er kjipt at når vi ligger så godt an som vi gjør så kan vi ikke rykke opp, sier Mathisen.

For egen del har han ikke tenkt mye på framtiden.

- Jeg tar egentlig en kamp om gangen, men når det er så morsomt som nå så er det klart jeg blir med videre, sier Mathisen.

Nikolai Skoue og Christopher Tian Olsen scoret Fløyas to andre mål.