Tidligere Vålnes-siktede krever millionerstatning

De tre personene som var siktet for drapet på Per Vålnes krever nå økonomisk oppreisning.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Advokat Randulf Schumann Hansen sier til NRK at han har vært i møte i Oslo hvor erstatning for tiden hans klient satt i varetekt ble drøftet.

Hansen representerer den 44 år gamle kvinnen som sammen med to menn på 43 og 45 år ble siktet for forsetlig drap på Per Vålnes.

Millionbeløp

– Vi er i gang, men trenger litt tid over sommeren til å bli ferdig og sende kravene fra oss, sier Hansen til NRK.

Advokaten ønsker ikke å kommentere hvor stort det samlede kravet blir, men etter det NRK erfarer skal dreie seg om millionbeløp.

LES OGSÅ: Dette er Vålnes-saken

Henlagt

De tre ble i oktober 2012 pågrepet og fengslet. Etter 13 måneder i varetekt ble de løslatt, men påtalemyndigheten frafalt ikke siktelsen.

Saken ble imidlertid henlangt av Riksadvokaten i fjor sommer.

LES OGSÅ: - Saken har vært en enorm belastning for min klient

Erstatning

De tre kan nå kreve erstatning for tiden i varetekt, derunder itapt arbeidsfortjeneste, og for belastningen en drapssiktelse og lengere eksponering i media medfører.

"Høyeste erstatningsbeløp i varetekt gjelder isolasjon og er på 1500 kroner døgnet," skriver NRK.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø:
 
Vålnes-saken
  • 1. desember 2011 ble Per Vålnes (50) meldt savnet av sin egen samboer. Hun sa hun sist hadde sett ham i live 30. november, men politiet mener han ble drept under eller kort tid etter sin egen 50-årsfeiring natt til 27. november.
  • Kripos ble koblet inn i saken i mars 2012, og siden har politiet etterforsket saken som et drap.
  • I løpet av noen dager i oktober og november 2012 pågrep politiet seks personer og siktet dem for drap eller medvirkning til drap. Tre av disse er sjekket ut av saken.
  • Tre personer i 40-årene er siktet drap eller medvirkning til dette: Vålnes' samboer, hennes nye kjæreste og en mann i deres bekjentskapskrets
  • Per Vålnes er fremdeles forsvunnet, tross tallrike søk fra politiets side.
  • Mandag 10. august ble det klart at Riksadvokaten har valgt å henlegge saken som følge av bevisets stilling.
Leses nå