Klokken 13.22 ble det bekreftet fra Troms poliitidistrik at en 29 år gammel mann fra Tromsø mistet livet etter en fallulykke på fjellet Trehørningen (868 moh.) ved Ersfjorden på Kvaløya.

Meldingen om ulykken kom allerede 21.30 tirsdag kveld:

- Han ble lokalisert allerede i går kveld, men fartøyssjefen til AMK vurderte det slik at det ikke var tilrådelig å hente ham ut i går kveld. Det ble vurdert som et søk etter en antatt omkommet mann, sier operasjonsleder Roy-Tore Meyer.

Funnet på 500-600 meters høyde

Mannen skal ha falt mellom 100-200 meter.

- Han ble funnet på vestsiden av Trehørningen på cirka 500-600 meters høyde. Siden jeg ikke vet nøyaktig hvor han falt fra, er det vanskelig å si hvor langt han har falt, men om man tar utgangspunkt i at ryggen der er på rundt 700 meter så kan man jo tenke seg at at det dreier om et fall på mellom 100 og 200 meter, sier Meyer.

Måtte refule

Helikoptercrewet til AMK satt ned et mannskap fra Tromsø alpine redningsgruppe i området, og de tok seg fram til den forulykkede.

- Jeg sitter ikke på alle detaljene om det redningstekniske arbeidet, men helikoptere måtte tilbake for å refule på et punkt.

Fottur

Mannen (29) skal ha vært i et turfølge på tre personer da ulykken inntraff. De tre var på fottur på fjellet.

Ifølge politiet vil navnet på den omkomne slippes i løpet av dagen.