Mens Arbeiderpartiet og SV styrte stilte representanten Anders Christensen spørsmål om hvordan Tromsø kommune skulle møte eldrebølgen som kom, men fikk ett dårlig  svar fra den politiske ledelsen i Tromsø kommune.

Under den siste perioden da Arbeiderpartiet og SV styrte var det nedgang i antall sykehjemsplasser ved at Hvilhaug ble nedlagt og pasienter flyttet til Sør-Tromsøya sykehjem.

I 2012 ble samhandlingsreformen innført og daværende leder Brage Larsen Sollund i helse- og sosialkomiteen sa at den reformen ikke ville koste Tromsø kommune en krone.  i den saken advarte en representant fra de borgelig partiene at det ville koste store summer, og det har kostet Tromsø flere millioner.

I flere år har det ligget utskrivningsklare pasienter på UNN og det har kostet Tromsø kommumillioner fram til Helsehuset stod ferdig.

Tidligere byråd Kanestrøm ifra Frp så hvor viktig det var å få bygd ett helsehus som skulle ta imot utskrivningsklare pasienter  ira UNN – og at denne gruppen trenge ett  sted å være før de ble sendt videre til sykehjem.

Kanestrøm har vist gjennom fire år som byråd for sosialsaker hvor viktig det er å satse på eldreomsorg framfor å bruke penger på ett OL.

I dag er mange som ønsker å takke Kanestrøm for hans innsats på dette området.