SPEILBLANKT: Et lag med is på veien gjorde det umulig for bilister med piggfrie dekk å kjøre opp Finnvikdalen lørdag.

SPEILBLANKT: Et lag med is på veien gjorde det umulig for bilister med piggfrie dekk å kjøre opp Finnvikdalen lørdag.

Fortsatt glatte veier i Tromsø

Etter flere utforkjøringer i helga oppfordrer Statens Vegvesen bilister til å følge med på værmeldingene og sko seg etter forholdene.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I løpet av helga har det vært flere utforkjøringer i Tromsø. Verst var det kanskje i Finnvikdalen på Kvaløya, der bilister både endte i grøfta og ble sittende fast da veien var for glatt å kjøre på med piggfrie vinterdekk.

En kvinne ble fredag kjørt til sykehuset etter å ha blitt skadet i utforkjøringen.

– Vi oppforderer folk å sko seg etter forholdene. Det betyr at man ikke må kjøre med sommerdekk, og noen steder må man også ha piggdekk for å komme seg frem. Dette gjelder spesielt fjelloverganger, hvor det er ekstra glatt, sier trafikkoperatør Christer Svendsen og oppfordrer alle som skal ut å kjøre i Tromsø om å følge med på værmeldingene.

Også Vervarslinga melder om at veiene fortsatt kan være glatte de neste dagene.

– Det er fare for at det kan bli glatt de neste dagene også, men muligens blir det mindre glatt en slik det har vært, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Norhagen, og henviser til at det i helga var et tynt lag med is på flere veier i Tromsø.

– I dag vil temperaturen komme opp i to-tre grader, men så synker temperaturen de neste dagene. Det vil ligge rett under null, noe som også kan føre til glatte veier. Men samtidig vil det ikke være noe nedbør de neste dagene, som gjør at den fuktigheten som har ført til glatte veier, vil tørke noe opp.

Norhagen sier videre at tromsøværinger de neste dagene kan vente seg noe kaldere, men pent vær.

– Nå er det et høytrykk som ligger øst for oss og vil gi fint vær de neste dagene.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: