Tirsdag 2. september arrangeres det folkemøte på Fjellstua. Formålet er å gjøre Fløya til et godt tilrettelagt friluftsområde.

- Sammen med kommunen inviterer vi til et møte for å gjøre Fløya bedre. Vi har et samarbeidsprosjekt på gang for å gjøre Fløya til et godt tilrettelagt og bedre besøkt turist- og friluftsområde, forteller Tine Marie Hagelin, daglig leder i Ishakvskysten friluftsråd.

- Et folkefjell

iTromsø har tidligere i sommer skrevet om besøksredkord for Fjellheisen.

- Fløya er et at stedene med flest besøkende. Det er et folkefjell, så da synes vi det var på sin plass med et folkemøte, sier Hagelin.

På folkemøtet skal arrangørene presentere sine prosjekter og ideer.

- I all hovedsak vil det dreie seg om at flere stier trenger et løft. I tillegg ønsker vi å sette opp informasjonsskilt på både norsk og engelsk.

Møtet har som hensikt til å bedre Fløya både for friluftsfolk og turister.

- Vi ønsker å få plass noen rundløyper med ulik lengde, slik at turistene ikke bare tar Fjellheisen opp for å se på utsikten, men også får gått litt der oppe.

Åpent for alle

Til folkemøtet kommer blant annet Troms Turlag, Visit Tromsø, Tromsø Outdoor og Sykkelbyen Tromsø.

- Det blir veldig spennende å se hvor mange som kommer. Fløya er et veldig populært friluftsområde, og vi oppfordrer alle som er interesserte til å komme. Det er gjerne de som bruker Fløya mye og ofte som har de beste ideene og innspillene til gode løsninger, avslutter Hagelin.

INVITERER: Tine Marie Hagelin, daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, inviterer alle interesserte til folkemøte om Fløya Foto: Audun Rikardsen