Ifølge Norges sopp- og nyttevekstforbund, som arrangerer Soppens dag i Norge, er hensikten å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte. I dette ganske land har vi omtrent 7.000 arter av storsopper ute i naturen.

Her i byen feires Soppens dag på Tromsø Museum i regi av Tromsø Soppforening. Planen er at det skal være en guidet sopptur ledsaget av soppsakkyndige fra Tromsø 14.30. Det skal også være en stor sopputstilling og soppkontroll på dagens meny.

- Vi hadde eksamen her i byen i går i utdanning i å bli soppsakkyndig, og dermed har vi en del sopper som en kanskje ikke finner her i nord ellers. Noen av soppene er plukket lokalt, andre hadde eksaminatorene med seg, sier Bjørn-Leif Paulsen, som sitter i styret i Tromsø Soppforening.

Han håper på både oppmøte og vær til den planlagte soppturen.

- Til tross for en tørr sommer. kom det jo litt regn nå på begynnelsen av høsten. Det har ført til at det har pluppet opp litt sopp. Det er ikke av det aller beste, men det er noe der ute. Særlig steinsoppen har vi mye av i år, melder Paulsen, som oppfordrer små og store til å ta turen innom og feire soppen.