Nordnes, som bruker gangveien jevnt og trutt, forteller at hun siden i sommer har lagt merke til at noen dumper hageavfallet i veikanten like nedenfor nordenden av Blåbærveien.

- Jeg synes det er ekkelt. Det er respektløst å bare slenge fra seg ting langs veien på den måten, konstaterer hun.

Har blitt mer

Ifølge Nordnes dreide det seg i utgangspunktet om mindre mengder hageavfall, men etter hvert som tiden har gått, har det bare blitt mer og mer.

- Først var det bare litt gress i veikanten, men nå har det begynt å hope seg opp. Det er snakk om alt fra småkvister, blader og annet hageavfall som ligger strødd utover ei strekning på omtrent 15 meter, forteller hun.

Hun synes de ansvarlige nå kan rydde opp etter seg.

- Det må jo gå an å deponere sånt avfall andre plasser enn der folk går. Veien er svært smal, og det ser ikke akkurat pent ut. I tillegg har jeg kjent at det etter regn kan lukte surt langs strekningen, forklarer hun.

Ulovlig

Ifølge Tromsø kommunes nye politivedtekter, som trådte i kraft l sommer, er det ulovlig dumpe hageavfall på denne måten.

- Det er Statens vegvesen som har ansvaret for gang- og sykkelveiene i kommunen, men samtidig er det snakk om forsøpling i Tromsø kommune, så vedtektene gjelder, sier enhetsleder i Bydrift, Dag Ivar Andreassen.

Han påpeker videre at det er de som har forsøplet, som har ansvaret for å rydde opp etter seg.

- Avfallet skal leveres til en godkjent søppelfyllingen, konstaterer han.

Henriette Robertsen, som har ansvar for kommunale filuftsområder ved Eiendom i Tromsø kommune, opplyste i forbindelse med en lignende sak i juli i år, at årsaken til dette er at kommunen forsøker å bekjempe spredningen av hagerømlinger, slik som lupiner, da disse fullstendig tar over i det fri.

Avdelingsdirektør ved Veiavdeling Troms i Statens vegvesen, Rigmor Thorsteinsen, sier at hun ikke kan kommentere enkeltsaker, men forteller at hvis dumping er av en såpass alvorlig art at det hindrer vedlikehold av veien, vil de bli nødt til å se nærmere på det.