Dagens kommunestyremøte behandlet underskuddet i Sjakk-OL. Byråd Jonas Stein (V) redegjorde for hvordan selskapet gikk over fire millioner kroner i minus og Kristin Røymo (Ap) ville ha kommunestyret med på en håndsrekning til kreditorene – som blant annet er hotellnæringen i Tromsø.– Vi i denne salen er på sett og vis foreldre til en familie som har hatt en kjempefin fest, som mange har vært stolte av. Men nå klarer vi ikke å betale regningen. Det er en alvorlig situasjon og det er Tromsøs omdømme som står på spill. Hvem vil samarbeide med Tromsø fremover hvis vi ikke tar økonomisk ansvar? spurte Kristin Røymo fra talerstolen.

Komme i møte

Hun fremmet forslag om at byrådet får fullmakt til å fremforhandle en avtale om et sluttoppgjør med selskapene i Sjakk-OL.– Denne avtalen skal komme kreditorene i møte og skal reflektere prinsipper for god eierstyring, ansvar og omdømme for selskapet og Tromsø kommune, sier Røymo.

100.000 fra hver

Jan Blomseth, gruppeleder i Frp, ville også teste prinsippene blant kommunestyrets medlemmer.– Alle form for næringsvirksomhet innebærer en viss risiko for tap. Det er næringslivet innstilt på. Jeg kunne vært fristet til å be hver enkelt kommunestyremedlem om å betale inn 100.000 kroner hver for å dekke inn underskuddet. Jeg tviler på at så mange er villige til det. Men skattebetalernes penger bruker man gjerne, sier Jan Blomseth.

Aps forslag om inndekning fikk 16 stemmer i kommunestyret og falt. Dermed går det mot konkurs i Sjakk-OL.