Bakgrunnen er at de tre nødetatene har opplevd overstadig med misbruk av nødnumrene i dag.

- Det er vanskelig å si hvorfor, men det er altså snakk om flere og uavhengige folk som har ringt både oss, 110 og 113 i dag. Det er vanskelig å si hva som skjer, men det har vært uvanlig mange anrop i dag, sier operasjonsleder Meland.

Fra en og samme person skal det siden klokken 15.00 i dag ha vært snakk om rundt 30 anrop bare til politiet. I tillegg skal personen ha kontaktet de andre nødetatene.

Meland kjenner ikke til noen spesielle grunner til at ringingen har vært så pågående som den har vært i dag.

- Vi har ennå ikke rykket ut på grunn av det, men hvis det blir ille og ikke tar slutt må vi reise ut og beslaglegge telefonen til den det gjelder, opplyser Meland.

Og misbruk av nødnumrene får ifølge operasjonslederen alvorlige konsekvenser.

- Det kan skje at linjene blokkeres slik at den reelle telefonen drukner i størmmen av falske telefoner. Vi blir veldig forstyrret i arbeidet vårt og ser helst at folk bruker numrene til det man skal, sier Meland.

På Twitter minner også Troms politidistrikt om at det faktisk er straffbart ettersom det er til hinder for reelle telefoner.

Klokken 20.25 kunne politiet informere om at de hadde rykket ut til en av de som hadde misbrukt nødnumrene. Vedkommende fikk telefonen beslaglagt, samt en anmeldelse på seg.