Denne helgen var 45 lag fra Norge, Sverige, Danmark og Færøyene i København i anldening den skandinaviske finalen i konkurransen First Lego League. Laget "No Limits" kvalifiserte seg til den skandinaviske finalen etter å ha vunnet den regionale finalen her hjemme i Tromsø 8. november.

Laget skal ha vært blant de beste i robotkonkurransen, og endte til slutt opp på en femteplass. De tre områdene de konkurrerte i var forskning, teknologi og markedsføring/samarbeid.

- Vi har lært veldig mye, både om programmering og samarbeid, sier Astrid Pettersen (12), som var én av de seks som utgjorde "No Limits" da de dro til København.

Teknologikonkurransen samlet over 550 barn som i flere uker har jobbet med ulike problemstillinger knyttet til "Morgendagens undervisning", som var årets tema.

Med 23 norske av 45 deltakende ble det plukket priser fra forskjellige steder i landet, men hovedprisen gikk til laget "Robot Bozz Lego" fra byen Billerud i Danmark.

- For alle oss som brenner for realfag er dette en stor dag. Engasjementet og kunnskapen hos deltakerne er både imponerende og viktig. Norge trenger gode forbilder og unge som ønsker å løse morgendagens utfordringer, og deltakerne i FIRST LEGO League er veldig gode eksempler på dette, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Det ble totalt delt ut priser i seks kategorier, de som hentet hjem priser fra konkurransen er:

FIRST LEGO League Champion: Robot Bozz (Billund)

Forskningsprisen 1.plass: Robot Bozz (Billund)

Forskningsprisen 2.plass: Team Unicorn (Ballerup)

Markedsføringsprisen 1.plass: Team Sweden (Karlstad)

Markedsføringsprisen 2.plass: Robo Mech (Bergen)

Robotkonkurransen 1.pris: Robot Bozz (Billund)

Robotkonkurransen 2.plass: Nonstop (Haugesund)

Samarbeidsprisen: Pythagoras (Agder)

Teknologiprisen 1.plass: Nonstop (Haugesund)

Teknologiprisen 2.plass: doUmind (Stavanger)

ENGASJERT: Morten Pettersen (10) og Emil Bjørkeng (9) i «No Limits» gjorde sakene sine svært bra i robotkonkurransen i Tromsø 8. november. Foto: Foto: Ronald Johansen