For første gang på 6 år noterer Avinor en nedgang i flytrafikken på landsbasis med en utflating av veksten de siste månedene. Dette gjelder imidlertidig ikke for Tromsø lufthavn. I november i år var nemlig totalt 158.900 passasjerer innom flyplassen. Noe som utgjør en vekst på 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i 2013. Og dette med en nedgang i antall flyavganger.

– Vi ser at selv om Avinor generelt opplever en nedgang på landsbasis, går flere av flyplassene i nord svært godt. Men det som er litt interessant er at for novembermåned har vi hatt nedgang i antall fly til og fra flyplassen. Likevel har antall reisende til og fra Tromsø økt betraktelig, sier Ivar Helsing Schrøen, kommersiell sjef på Tromsø lufthavn Langnes.

Økte utenlandsreiser

Trafikktallene for november viser en oppgang på 0,3 prosent  på innlandsreiser og hele 20 prosent på utenlandsreiser.

- Det er høy aktivitet i landsdelen og vi ser særlig at utenlandsreiser har økt kraftig fra i fjor. Dette skyldes nok mest turisme til byen og at nordlysturismen er blitt sparket i gang tidligere i år enn i fjor. Men det er også verdt å nevne at vinterchartersesongen er godt i gang med turer til blant annet Las Palmas fra Tromsø, konstaterer Schrøen.

Ikke nådd toppen

Avinor har likevel høye forventinger til de neste vintermånedene.

– Vi forventer bra vintermåneder nå både før og etter jul, og dette skyldes mye satsinga på reiselivsnæringa i byen. Det er blant annet bygd mange nye hotellrom i løpet av året og nordlysturisme er fortsatt like aktuelt, forteller Schrøen.

Og legger til at på tross av en knallstart på vintersesongen i november, kommer nok antall reisende til å øke de neste månedene.

– Det er klart vi er fornøyd med novembertallene, men vi har nok ikke sett toppen ennå.