Fredag kveld ble Tromsø Senterpartis nominasjonsliste til kommunevalget i 2015 vedtatt på nominasjonsmøtet.

På første- og andreplass finner vi Marlene Berntsen Bråthen og Sandra Borch, til tross for at de foreslåtte listene hittil har hatt Ann-Sissel Enoksen på topp.

- Vi presenterte en alternativ liste, der jeg, Sandra Borch og John Egil Ottosen var på topp. Flertallet av medlemmene valgte dermed å stemme på denne lista, forteller Berntsen Bråthen, som har bakgrunn fra Senterungdommen.

- Jeg har studert statsvitenskap i 3 år og har sittet i sentralstyret til Senterungdommen, forteller hun.

- Mange blir nok positivt overrasket av henne, hun fortjener å være på førsteplass, legger Sandra Borch til.

- Uro i partiet

Som nevnt var Ann-Sissel Enoksen på topp på de tidligere foreslåtte listene. Hun har dog fått kritikk for å ha listet en rekke familiemedlemmer på den foreslåtte listen.

Blant annet kom Sandra Borch ut i ettertid av listeavsløringen og mente hun hadde blitt fryst ut av nominasjonsprosessen.

- Det er klart det har vært en del uro i partiet den siste tiden, men vi prøver nå å legge det bak oss. Vi vil starte med blanke ark, sier Borch i ettertid av nominasjonsmøtet.

iTromsø var fredag kveld i kontakt med Enoksen, som ikke hadde mulighet til å kommentere saken på daværende tidspunkt.

Satser på byen

Den nye gruppen skal snart ha et møte der politikken opp mot kommunevalget skal formes.

- Vi skal kalle inn til møte for å se på satsningssakene våre, men det vi kan si her og nå er at vi skal bli et mer dagsaktuelt parti. Vi skal være involvert både i bypolitikk og distriktspolitikk, noe som vil være viktig de kommende årene, sier Borch, som legger til at partiet har ambisjoner om å få tre representanter i kommunestyret.