Tine Marie Hagelin og hennes samboer var ute med båten i Vengsøyfjorden for å si "på gjensyn" med hvalene for denne gang. På turen fanget de denne fantastiske videoen.

- Vi møtte over 20 knølkvaler som både spiste, rullet, lekte og hoppa rundt båten vår. Og prikken over i`en: vi var helt alene ute på sjøen denne dagen. De eneste andre vi møtte var to hvalforskere fra Akvaplan Niva som var ute og merket knølkval, sier Hagelin som nettopp hadde kjøpt et nytt GoPro-kamera som hun mildt sagt bruker mye på sine turer.

Til vanlig jobber Hagelin som leder av Ishavskysten friluftsråd.

- Når knølkvalene er så rolige og nysgjerrige som de er nå, er det utrolig spennende å filme dem. Jeg lærer noe nytt om dem nesten hver gang vi er ute sammen med dem. Denne gangen var jeg så heldig å filme da to knølkvaler blåste en gigantisk luftboble/sirkelboble rett under båten vår. Kvalene var kanskje 15 meter under oss, og vi kunne til og med høre det da de slapp ut bobla og lyden fulgte etter som brus på en flaske mens bobla danset til overflaten.

Hagelin informerer om at knølkvalene blåser sirkelbobler for å ringe inn silda, som en av sine jaktstrategier.

- Vi har ikke vært så heldige at vi har fått sett dem lage en slik boble før, og det lagde et voldsomt brus da den brøt med vannskorpa. Det var en utrolig tøff opplevelse, og min fascinasjon og interesse for hvalene blir bare større og større for hver gang jeg er sammen med dem. De er virkelig noe for seg selv, sier Hagelin som allerede gleder seg til å se hvalene når de kommer tilbake november.

BETRYGGER: Daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, Tine Marie Hagelin, sier de også vil bevare naturen. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen