- Vi er selvfølgelig lei oss for at vi ikke klarer å få våre passasjerer dit vi skal, men vi har ikke mulighet til å ta unna trafikken internt i Norge, Sverige og Danmark. Derfor er alle flygninger til og fra Tromsø innstilt i dag, sier Karl-Peter Gombrii, pressetalsmann for Norwegian til iTromsø.

I alt er det 35.000 Norwegian-passasjerer som er rammet av innstilte eller kraftig forsinkede fly, sier han. I Tromsø dreier det seg om cirka 700 passasjerer som mister flyet sitt fra Ishavsbyen.

- Vår internasjonale trafikk til eksempelvis Spania, England, USA og Thailand går relativt etter ruta, men all innenrikstrafikk i Skandinavia er innstilt.

Han tror neppe at selskapets fly vil være på vingene med det første - selv om konflikten med pilotene i Parat avblåses.

- Det vil nok ta en eller to dager før vi er tilbake i vanlige gjenger igjen selv om streiken stoppes. Det vil ta tid å få flymaskiner og mannskaper til de rette plassene, sier Gombrii.

Han oppfordrer reisende med Norwegian-billetter til og fra Tromsø til å kontakte selskapet på en nyopprettet krisetelefon dersom man er avhengig av å få booket om billettene - eller få annen hjelp.

- Telefonnummeret er 21 49 21 49. Man kan også gå inn på våre nettsider for å få informasjon om situasjonen, sier han.