Påmeldingsfristen til helgens seminar om spillavhengighet er gått ut, men ingen fra Tromsø har vist interesse. Dette overrasker leder for Spillavhengighet Norge, Lill-Tove Bergmo.

– Vi har ni påmeldte fra øst- og vestlandet og to fra Troms, men ingen fra Tromsø. Det er veldig betenkelig, sier Bergmo som husker at hun følte seg som en dødelig bakterie for tre år siden da hun sto på stand på Nerstranda senter for foreningen.

LES OGSÅ: 110.000 nordmenn i risikosonen for spilleavhengighet

– Det var ingen som kom til oss. Det kan tenkes at folk ikke vil identifiseres med det eller er redd for å bli dømt.

Interessant for alle

På seminaret har foreningen fått daglig leder for den danske spillavhengighetsgruppen, Marie Louise Andersen, som skal fortelle sin historie.

– Hun har en stor og lang historie med spillavhengighet og som virkelig vet hva dette er, sier Bergmo som forteller at det ikke er for sent å melde seg på arrangementet, men at folk som er interessert må si fra innen fredag formiddag.

LES OGSÅ: Norsk advarsel mot mobilspillavhengighet

– Folk må huske på at vi ikke dømmer noen. Når noen kommer inn på seminaret sitter vi ikke og tenker at de er et offer eller en pårørende. Seminaret gir deg rett og slett kompetanse på feltet som kan være interessant for alle og enhver. Spillavhengighet er heller ikke bare pengespill, men også dataspill også videre.

– «Alle» kjenner noen

Hun forteller videre at muligheten til å være med på et slikt seminar i regi av Spillavhengighet Norge ikke kommer hvert år. Foreningen arrangerer riktignok landsmøtet og seminar en gang i året, men ikke utelukkende i nord.

– Det er vel seks år siden sist vi var i Nord-Norge. Jeg kan ikke få oppfordret folk nok til å komme. I tillegg er det gratis, det står i våre vedtekter at våre arrangementer aldri skal koste penger, sier Bergmo som utdyper;

- Nesten alle kjenner noen som enten er pårørt eller offer.