Kommunestyret vedtok onsdag å ta imot 140 syriske flyktninger i løpet av 2015 og 2016. Foruten seks representanter fra Frp og en representant fra Høyre stemte hele kommunestyret for å ta i mot 70 flere flyktninger. Frp fremmet forslag om at man ikke skulle ta imot disse, men ble nedstemt.

- Det handler ikke om at man ikke vil hjelpe, men noen må peke på realiteten, sier Kristoffer Kanestrøm (Frp), byråd for helse og omsorg.

LES OGSÅ TORSDAGENS LEDER: Flere flyktninger til Tromsø.

Mange på venteliste

Han peker på at boligsituasjonen i Tromsø allerede er meget utfordrende, og han ser ikke en umiddelbar løsning på hvordan man skal klare å bosette enda flere.

- Det står allerede 250 personer på søkerlisten til boligkontoret, som venter på å få boliger som vi i dag ikke har, sier Kanestrøm.

LES OGSÅ: 21 kommuner sier ja til å ta imot syriske flyktninger.

Når kommunestyret nå har fattet vedtaket, har likevel ikke Kanestrøm et annet valg enn å forsøke å finne rom til de totalt 195 flyktningene som kommer til Tromsø i 2015 og 2016.

Utfordrende

- Jeg forventer at vi får dekket de økte kostnadene av staten, men det er ikke tvil om at dette blir en kjempeutfordring når det kommer til boliger. I den boligpolitiske handlingsplanen vi har lansert har vi sagt at det må bygges 110 boliger til vanskeligstilte hvert år fram til 2019 for å komme i mål.

- Det jeg kan si er vel at det ikke er noe som tyder på at søkerlista til boligkontoret blir noe kortere, sier Kanestrøm.