- Det er flere spennende utgravingsprosjekter som er i gang, forteller prosjektleder og redaktør for Norark.no, Tove Eivindsen fra NTNU Vitenskapsmuseet.

- Kulturhistorisk museum i Oslo har funnet rester etter boliger fra eldre steinalder, noe som betegnes som svært sjeldent på Østlandet. NTNU Vitenskapsmuseet er i gang med en av sine største utgravingsprosjekter noensinne, i forbindelse med ny kampflybase på Ørland. Arkeologisk museum i Stavanger har påvist minst to ulike bosetningsfaser i sin undersøkelse på Ørberg, og Universitetsmuseet i Bergen har funnet spor etter langhus på Ellingsøya utenfor Ålesund, for å nevne noe.

Også Tromsø Museum skal gjennomføre arkeologiske utgravinger senere i sesongen.

Norark.no er en nettside der man kan følge med på arbeidet. Nettportalen Norark ble lansert i 2013, med utgangspunkt i forskningsprosjektet «Forsking i fellesskap», som er finansiert av universitetsmuseene som deltar og Norges forskningsråd

- Nytt av året er at Sysselmannen på Svalbard er med og blogger. De har en arkeologisk undersøkelse ved Nordhamna på Bjørnøya. Det er veldig interessant å følge arbeidet deres der, sier Eivindsen.

Norge har fem universitetsmuseer som forsker på arkeologi: Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo; NTNU Vitenskapsmuseet ved Norges Teknisk-naturvitenskaplige universitet; Universitetsmuseet i Bergen ved Universitetet i Bergen; Tromsø Museum – Universitetsmuseet ved Universitetet i Tromsø; og Arkeologisk museum ved Universitetet i Stavanger. Det er disse fem universitetsmuseene som står bak Norark.