Fuglene beskrives som grønne, røde og oransje dvergpapegøyer, og rømte fra deres hjem på Kvaløysletta en gang på mandag. Matmor Birgitte Nordgaard forteller at de smatt ut gjennom en åpen verandadør.

– Jeg kjørte barna til flyplassen siden de skulle på ferie på Helgeland. Da må det ha blitt veldig stille i huset og fuglene må ha kommer seg ut. Det er nesten som om de har fulgt etter barna, sier Nordgaard.

Har alltid flydd fritt

Hun kan fortelle at de alltid har pleid å fly fritt i huset, og at det har fungert godt uten at de har rømt. Fuglene det er snakk om er om lag ett og et halvt år gamle.

Hun håper nå at den nordnorske sommeren ikke skal bli for kald for de to tropiske papegøyene, men forteller at hun enda ikke har gitt opp håpet.

– Jeg var ute halve natten i går med veterinæren på telefonen, og fulgte dem gjennom skogen. Hadde jeg hatt et nett med meg hadde jeg kanskje klart å fange dem, sier hun.

Skryter av fugleeierne

Nordgaard er klar på at å ha frittflygende fugler hittil har vært en svært positiv opplevelse, og at hun har fått mye støtte fra andre fuglefolk i jakten på rømlingene.

Gjennom Dyrebeskyttelsens facebookgruppe for Tromsø har nemlig tipsene rent inn.

– Det er mange som forteller om lignende episoder, hvor av flere har endt godt. Vi har satt buret deres ute på verandaen i tilfelle de skulle komme tilbake til området, det har fungert for et par andre, forteller hun håpefullt, og skryter av dugnadsånden hos byens fugleeiere.

Politiet søker nå opplysning som kan lede til at de blir funnet. De ble sist sett natt til tirsdag ved den såkalte «Rødgarasjen» på Kvaløysletta.

Torsdag morgen skal fuglene fortsatt være savnet.