Det kommer fram i en felles pressemelding fra de to selskapene. Forliket kommer som resultat av rettsmegling i Oslo tingrett i perioden 4. juni til 1. juli i år.

Det opprinnelige søksmålet, som kom i kjølvannet av den såkalte kraftskandalen i 2011, innebar et erstatningskrav fra Troms Kraft på 1,7 milliarder kroner for tapte inntekter.

Les også: Dømt til fengsel for grovt bedrageri

Delte meninger

Når tvisten nå ender med forlik, er det med delte meninger hos de ulike partene.

– På Troms Krafts vegne ønsker jeg å gi uttrykk for at vi er tilfreds med at partene har kommet til enighet. Forliket bidrar for Troms Krafts del til å skape ro rundt selskapet, sier styreleder i Troms Kraft, Inge K. Hansen, i pressemeldingen.

Utøvende eiere i Troms Kraft, fylkesrådsleder Line Fusdahl og fungerende byrådsleder Kristoffer Kanestrøm, uttaler i en egen pressemelding at de er fornøyde med at saken nå er avgjort.

– Eierne har vært informert om forhandlingene og støtter seg på styrets behandling av saken. Eierne er fornøyd med at man har kommet fram til et forlik som gjør at selskapet er kommet et godt steg videre med å rydde opp i etterkant av Kraft og Kultur-saken, sier Fusdahl og Kanestrøm.

PwC forteller at de på sin side nå inngår forlik for å få slutt på et søksmål de hele tiden har karakterisert som grunnløst.

– PwC har hele tiden hevdet at dette søksmålet har vært grunnløst. Når vi nå likevel har inngått et forlik er det grunnet prosessøkonomiske hensyn og den store ulempen det er å ha en slik sak uløst i mange år fremover, uttaler administrerende direktør i PricewaterhouseCoopers AS, Håvard S. Abrahamsen.

Les også: Saksøker revisorselskap for 1,7 milliarder kroner

Ville ikke stå til ansvar

Søksmålet ble stevnet tilbake i desember 2013. Allerede da var revisorselskapet klare på at de ikke sto til ansvar for tapene til Troms Kraft via underselskapet Kraft & Kultur.

– Slik PwC ser det, kan ikke Troms Kraft kreve erstatning fra PwC for eventuelle feil og forsømmelser som er gjort i og av Troms Kraft-konsernet selv. I tillegg kommer det at PwC etter 2003 ikke har revidert selskapsregnskapet for det svenske Kraft & Kultur AB der de påståtte misligheter skal ha funnet sted, sa selskapet i en pressemelding da.

Hadde meglingen ikke ført fram ville rettssaken funnet sted høsten 2016. Det vites ikke noe om beløp eller vilkår i forliket.