Siste dag av Tromsø Skyrace ble arrangert i tåke og duskregn ved Storsteinen på Fløya-fjellet, der både starten og målgangen fant sted. 184 deltakere  gjorde seg klar på startstreken i Tromsdalstinden Skyrace, som er et løp med flere tøffe stigninger som er 20 kilometer langt. Kvinneløperne som stilte til start var alle klare for å prøve og slå Tromsøs løpeess Yngvild Kaspersen, men de kan neppe skylde på tåka for at de aldri så løpedronningen fra Tromsø langs løypa, for tromsøjenta knuste alt som fantes av konkurranse og var 16 minutter og 19 sekunder foran nest beste kvinneløper.

- Det er ren utklassing, sier Sverre Benjaminsen til iTromsø. Benjaminsen er teknisk ansvarlig under Tromsø Skyrace og er leder for Tromsø Løpeklubb, klubben Kaspersen representerer.

- Verdensklasse

Stortalentet måtte dermed bare løpe sitt eget løp gjennom hele løypa.

- Jeg løp egentlig hele tiden alene. Det er jo litt mer gøy når man har noen å knive med om seieren. sier Kaspersen til iTromsø.

- Det hadde vært gøy med tøffere konkurranse, men jeg skal ikke klage på det, legger Kaspersen til.

20-åringen kunne valgt å løpe Hamperokken Skyrace på 45 kilometer, som har en langt mer teknisk og tøffere profil enn Tromsdalstinden Skyrace.

- De aller beste løperne er jo på den lengste distansen, men det er veldig mange sterke løpere i 20-kilometeren også. Dagens resultat viser at hun er i en egen klasse. sier Benjaminsen,som ikke er i tvil om hvor sterk dagens prestasjon var.

- Det hun leverte i dag var verdensklasse i fjelløp.

- Usikker

Det er ikke vanskelig å slå fast at Kaspersen er et kjempetalent i fjelløp, men hun er usikker på hva som skjer fremover.

- Nå skal jeg sette meg ned å planlegge litt, så får vi se hva som skjer. jeg synes det er ekstremt artig å drive med skyrunning,  og jeg er veldig motivert for å satse videre for å bli best, sier Kaspersen.

Men det var ikke bare Kaspersen som utmerket seg i Tromsdalstinden Skyrace. I herreklassen  kapret Ola Ørjavik 4.-plassen, mens Kristian Ulriksen endte på plassen bak.

- Ørjavik var vår beste lokale løper på Blåmann Vertikal-løpet, og har nok en gang en god dag. Ulriksen er stinn av trening til Berlin-maraton, men har likevel bra med fart i beina, så det er mye potensial i begge guttene, sier Benjaminsen.

Stian Hovind-Angermund vant herreklassen i Tromsdalstinden Skyrace. Foto: Tromsø Skyrace