Det har blitt en tradisjon at Sommerlyst ungdomsskole hver år arrangerer et stort loppemarked i gymsalen der et trinn står som arrangør og samler inntekter til klassetur. I år er det klasse 9B som står bak, og arrangementsmessig er det minst like stort oppmøte som det har vært tidligere år - om ikke mer.

- Det er masse folk her fra hele byen og fra alle lag. Det er en del som kommer som vet hva de vil ha, men også flere som kommer for å supplere med ting til serviset sitt, samt mange studenter og tilflyttere som trenger å fylle hjemmene snie. Her er alt fra møbler og leker til klær og sportsutstyr, sier Gørill Warvik Vedeler, forelder til en av elevene i niendeklassen.

SE VIDEO: Her synger Jens Johan Hjort sin siste sang som ordfører

Lang kø

Warvik Vedeler var med på å arrangere loppemarkedet også for to år siden, og forteller at det var mye folk der da også.

- Men jeg tror køen var lenger i år, sier hun.

Det skal nemlig ha stått folk i en kø som har vært over 200 meter lang utenfor gymsalen før dørene ble åpnet klokken 10.00.

- Det er fortsatt masse folk her - det er smekkfullt, rett og slett.

Gjenbruk

Warvik Vedeler forteller at det er veldig artig at de har klart å nå frem med loppemarkedet.

- Vi vil jo si at dette er Tromsøs mest populære loppemarked. Her er det altså et berg av lopper - potensielt et berg av søppel - men tingene settes altså i spill igjen, og det er fantastisk at man klarer å skape en slik gjenvinning.

LANG KØ: Det var lang kø utenfor gymsalen allerede før loppemarkedet åpnet dørene, klokken 10.00. Foto: Gørill Warvik Vedeler