Hendelsen utspant seg på partiets landsmøte, der Kanestrøm og Sandberg havnet i en voldsom krangel.

Krangelen skal ifølge vitner ha utviklet seg til det som kan beskrives som håndgemeng, hvor Kanestrøm og Sandberg måtte bli fysisk adskilt.

- Jeg kan bekrefte at det er meg det er snakk om, sier byråden til iTromsø.

Samtidig vil han avdramatisere hendelsen kraftig.

- Det var overhodet ikke snakk om et basketak. Det var en høylydt diskusjon, ikke noe mer, sier Kanestrøm.

Kona i lokalpolitisk strid

Bakgrunnen til utblåsingen mellom Sandberg og Kanestrøm skal ifølge kilder være en betent strid lokalt i Troms Fremskrittsparti.

Striden i Troms Frp har de siste dagene blitt bekreftet av en rekke kilder VG har snakket med. Den avtroppende Frp-nestlederens kone, fylkesstyremedlem Line Miriam Sandberg, skal være sentral i støyen.

Konflikten strekker seg flere år tilbake i tid og etter intense nominasjonskamper skal det både i fylkes- og lokallaget ha blitt et høyt konfliktnivå.

Per Sandberg skal ha involvert seg på konas side i konflikten, og en kilde beskriver situasjonen som «et vepsebol».

- Klemte Kanestrøm opp mot vegg

Nestlederen i Frp skal på hotellgangen rett utenfor hovedsalen fysisk ha stoppet Kanestrøm - som har tilknytning til den pågående konflikten i Troms.

Øyenvitner VG har snakket med sier nestlederen holdt Kanestrøm hardt klemt mot veggen mens han «skjelte ham ut». Innholdet i denne utskjellingen skal ikke ha vært politisk.

Opptrinnet fremsto altså ifølge flere som så voldsomt at det ble grepet inn.

- Jeg vil avkrefte dette. Det var som sagt en heftig krangel, ikke noe mer - og jeg vet ikke om Per Sandberg kommer til å skrive noe mer om det i boka si, sier Kanestrøm.

OPPGJØR: Det var på Frps årsmøte at Per Sandberg tok et oppgjør med Kanestrøm. Vitner beskriver det hele som håndgemeng.