Det er satt av en million kroner til sykkelparkering tilknyttet de videregående skolene i fylket, og til tross for at det allerede har kommet endel søknader på disse midlene, er det fortsatt midler tilgjengelig.

Søknadsfristen på midler er 1. september.

Vil ha flere på sykkelen

- Vi har satt av penger til denne typen tiltak som kan stimulere til bruk av sykkel, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo.

Fylkesråden uthever at satsinga på sykkel har vært vellykket i Tromsø, men håper samtidig at tiltak av denne typen kan bidra til at enda flere bruker sykkel på vei til skolen.

- Vi ønsker å få flest mulig søknader til disse midlene, og at det vil komme skolene til gode. Noen skoler har allerede sykkelparkering, men mange kan også utvide kapasiteten de har i dag, sier Prestbakmo.

Les mer: Flere velger sykkel

Mange fordeler

Troms fylkestrafikk sikkerhetsutvalg ønsker å følge opp folkehelseansvaret som ligger hos Samferdsels- og miljøetaten, og vil gjøre det ved å tilrettelegge for at flere elever ved de videregående skolene kan parkere sykkelen i sykkelstativ.

De fleste byskolene i fylket har for øyeblikket sykkelparkering, mens fylkesråden understreker at kapasiteten er varierende, særlig i distriktene.

- Behovet er der definitivt, sier Prestbakmo.

Fylkesråden peker på at det er flere fordeler ved å velge sykkel som fremkomstmiddel:

- Man holder seg i form og det er miljøvennlig. Derfor vil vi legge til rette for bruk av sykkel.

Les mer: Trond har trent bort over 100 kilo