Den Tromsø-bosatte legen er på plass på Shifa-sykehuset i Gaza, hvor han behandler sårede palestinere. Dagbladet skriver nå at Gilbert latterliggjøres etter en uttalelse i media, og at uttalelsene hans har gitt liv til emneknaggen #NorwegianDrConfirmed. I følge Dagbladet advarer en israelsk organisasjon mot å bruke Gilbert som kilde.

Det hele begynte med en uttalelse gitt i et intervju med det Palestina-vennlige nettsted Electronic Intifada, skriver Dagbladet.

Les også: - Uhyggelig natt på Shifa-sykehuset

Hånes

I intervjuet sier Gilbert at han har behandlet skader som kan tyde på at israelske styrker bruker såkalte DIME-bomber, i følge Dagbladet.

Etter at intervjuet ble gjort tilgjengelig på internett, skal flere palestinske journalister ha delt det på Twitter, noe som blant annet ble fanget opp av Twitter-brukeren Hen Mazzig, som oppgir å være leder av en israelsk utdannelsesorganisasjon. Han håner bruken av Gilbert som kilde:

- En norsk lege bekrefter det, kom igjen, 'a, skriver han, i følge Dagbladet.

Videre oppfordrer han andre Twitter-brukere til å dele sitater norske leger kunne finne på å si, og vil at det skal gjøres til en trend.

Les også: Fakta om urolighetene på Gazastripen

Svarer på kritikken

Mats Gilbert har selv ikke fått med seg det hele, men skriver i en SMS til Dagbladet at han ikke har bevis for hvilke våpen Israel bruker:

- Jeg har sagt at vi har sett samme skadetyper som i 06 og 09, og at disse skadene trolig, TROLIG, skyldes DIME-våpen. Men det finnes ikke bevis, skriver Gilbert og fortsetter:- Jeg har vektlagt to illegale våpen brukt av Israel: blokaden som har vært i sju år, og den uproporsjonale våpenbruken og de ikke-diskriminerende angrepene på sivile.

Les også: Slo ring rundt vennskapsbyen