iTromsø har tidligere omtalt paret, som ville gi bort klær til en verdi av en halv million.

Etter nedleggelsen av Hanssens butikk ”De elegante” i Drammen satt paret igjen med klær til en verdi av en halv million kroner. I utgangspunktet ønsket paret å gi bort klærne til en veldedig organisasjon, men ingen hadde anledning til å ta imot mengdene av klær.

Lørdag formiddag var Hanssen på plass på Stortorget, sammen med Jenny Hemfjell som tok initiativet til å arrangere loppemarkedet. Hun hadde lest om paret i avisen, og tok umiddelbart kontakt med paret for å hjelpe til med å bli kvitt klærne.

– Pengene vi får inn for klærne går uavkortet til barneavdelingen på UNN, sier Hanssen, mens han pakker ut plagg på plagg fra de utallige eskene de har med seg til torget.

Les også: Kan tvinges til å kaste klær.

Interesse

Det dryppet jevnlig potensielle kjøpere innom boden.

– Hva det koster? Nei, det koster det hjertet vil gi. Alle pengene går til UNN, sier Hanssen til de forbigående kundene.

– Vi har ikke hatt så mye trafikk her enda, men vi satser på at det kommer seg utover dagen, sier han.

De to planla å stå på Stortorget så lenge de orket, for lørdag var den eneste dagen de kunne selge klærne sine der.

– Jeg har allerede solgt unna en del av klærne på Finn.no og ulike Facebook-grupper, men fortsatt har vi så mye igjen at vi ikke får hengt opp alt, sier Hemfjell.

I forkant av salget har Hanssen reklamert både med reklameplakater og på internett.

– Jeg har kjørt rundt i hele byen med plakater og bedt om å få hengende opp i åpne butikker, så vi håper at det kommer flere folk innom her, sier Hanssen.

Les mer: Nå blir det marked.

Brudekjole

Hanssen har bare kvinneklær igjen etter butikken sin, men klærne er i alle varianter.

– Vi har cocktailkjoler, dressbukser, blazere, topper og til og med et par brudekjoler. De kostet tidligere over 3.000 kroner og vi selger de her på torget til 200 kroner, forteller han.

– Hva skal dere gjøre med klærne dere ikke får solgt her på torget?

– Det vet jeg ikke helt enda, men vi må jo få gitt de bort til noen, sier Hanssen.

– Jeg har allerede avtalt at en mann fra organisasjonen Virkelig skal komme å ta en kikk på det vi har igjen etter salget, skyter Hemfjell inn.