Paret fra Lake district i England kom med hurtigruteskipet ”Lofoten” til Tromsø, og har merket seg at noe er i gjære i ferielandet Norge.

– Det sto noen linjer om det på infoskjermene om bord. Jeg har også lest om det på nettsidene til BCC, sier Roger Coates.

Paret la merke til at sikkerheten har økt da de gikk i land i Svolvær i går, og ble møtt av politifolk på kaia.

Det er litt rart for oss fra Storbritannia, vi hadde overhodet ikke ventet noe slikt på ferie i Norge, sier de.

LES OGSÅ: Trosser terrortrusselen

Ingen demper

Når iTromsø møter dem på kaia, rusler de rundt i solskinnet og nyter været. Trusselen om terror har så langt ikke lagt noen demper på ferien – og paret håper det fortsetter slik.

– Vi synes ikke egentlig at det er så ubehagelig. Sjansen for å bli innblandet er tross alt svært liten, påpeker Roger Coates.

– Det påvirker ikke vår ferie i noen særlig grad, legger kona til.

Så langt synes de Norge har innfridd på alle måter, og reisen med Hurtigruta har vært eventyrlig.

– Vi elsker Norge, og har vært veldig heldige med været. Vi håper naturligvis at disse truslene ikke blir noe realitet, sier de.

Ingen spørsmål

Hos Visit Tromsø står turistene i kø, og spør om alt fra vær til fjellturer og restauranter. Noen spørsmål om terrortrusselen har det foreløpig ikke kommet, forteller Oda Kvaal- Tanguay i skranken.

– Jeg har ikke inntrykk av at så veldig mange har fått det med seg. I den grad vi tar det opp er det for å informere om at det kan ta litt ekstra tid på flyplassen og lignende, men ellers går vi ikke i detaljer. Det er jo ingen grunn til å skremme folk, sier hun.

I går var det alle mulige nasjonaliteter innom, og det de fleste ville ha rede på var praktiske ting – som hva man kan gjøre i Tromsø, forslag til turer, fjellturer og andre aktiviteter.

– Mange berømmer også været, og det er jo hyggelig å kunne overraske positivt på det området, sier Kvaal-Tanguay.