I august i fjor åpnet Sissel Helene Nordstrand butikken SHelene ved siden av Nerstranda, vis-à-vis Eurospar. I løpet av den neste måneden stenger butikken dørene for godt.

– Butikken ligger i et lokale som er for lite sentralt. Folk går i sentrum «på vane» og vi ligger sånn sett på feil side av Nerstranda. Lokalet blir for usentralt, og det er hovedårsaken til at vi legger ned, forteller Nordstrand.

Ville flytte

Hun har siden i vår vært på jakt etter et nytt, og mer sentralt, lokale i sentrum, men ingen lokaler har vært det rette for butikken.

– Vi har fått en del tilbud, men ingen av de lokalene har vært av den typen jeg kunne tenke meg. De har enten vært for store, eller så har ikke lokaliseringen av lokalet vært slik jeg ville. Å flytte butikken til nordbyen er uaktuelt, for det blir like usentralt, sier Nordstrand.

Aldri Jekta

Flere av kundene hennes har påpekt at butikken ligger usentralt til.

– Jeg har hatt veldig gode, trofaste kunder, men flere har bemerket lokaliseringen. Til syvende og sist blir det veldig dyrt å drifte en butikk når det folk mener at butikken ligger usentralt til. Derfor gir vi oss nå, mens leken er god.

Å flytte til eksempelvis Jekta har heller aldri vært aktuelt.

– En butikk som denne hører hjemme i sentrum. Det har aldri vært i tankene mine å vurdere å flytte til Jekta.

Andre aktører

Nordstrand forteller at det i tillegg kommer nye aktører til byen som har lignende konsept, noe som også gjør driften av butikken mindre attraktivt.

– Høyer skal jo blant annet etablere seg her i byen.

Og selv om det perfekte lokalet skulle dukke opp tviler Nordstrand på at hun vil gjenåpne butikken.

– Man skal aldri si aldri, og jeg vet jo ikke hva som skjer i fremtiden, men foreløpig har jeg lagt det bort.

Hva fremtiden nå bringer er Nordstrand usikker på.

– Først skal vi ha opphørssalg, og vi stenger ikke butikken før vi er fri for klær. Sannsynligvis vil det bli innen en måned. Så får vi se hva som dukker opp etter det, sier Nordstrand.