Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Håvard Torseth, kan melde om kjølig, men mye fint vær den kommende uken.

– Søndag og først på mandag kan det komme noen byger, men utover dagen mandag vil det bli mindre skyer og vi vil få sol, sier han til iTromsø.

Glatt om morgenen

Det fine været vil holde seg fram til helga, mener meteorologen.

– Men det vil bli kjølig luft og minusgrader om natten. Jeg regner med at det blir nattefrost de fleste dagene denne uken. Det er typisk når vi får klarvær, sier Torseth og fortsetter:

– Det kan være glatt om morgenen når det fryser på om natten. Temperaturene vil ligge på rundt 4–5 varmegrader om dagen og 2–3 minusgrader på det meste om natten.

Ingen snø i lavlandet

Snøen ser derimot ut til å la vente på seg skal vi tro værmeldingen.

– Snøen har kommet langt nedover fjellsiden allerede, men det ser ikke ut til at det vil legge seg snø i lavlandet i løpet av de neste ti dagene, sier vakthavende meteorolog.

Snøen vil ifølge Torseth smelte litt på fjellene, men blir liggende på toppene.

– Det er mulig vi får litt mildere luft utover uken. Hvis vi er heldige kan det komme opp mot ti varmegrader, men det vil fremdeles være kaldt om natten, sier meteorologen.

Vinter i anmarsj

Politiet har denne helgen advart om glatte veier og oppfordrer folk til å legge om til vinterdekk.

– Kong Vinter er kommet på besøk og det kan være glatte veier. Kjør forsiktig og være sikker på at du er forsvarlig skodd, skriver politiet på sin Twitter-konto.