– Jeg vet ikke helt om deler av driftskostnadene holder. Spesielt innenfor skolesektoren frykter jeg at det kan gå mot overforbruk – det viser om ikke annet tallene for i år, sier Røymo.

Ap-politikeren sier at det kan gå mot et underskuddsbudsjett om ikke tallene er reelle, men at hun håper at så ikke vil skje.

Les også: Ingen vekst i kommunebudsjettet

– Det er veldig viktig at vi ikke mister kontrollen over driften for da risikerer vi jo å havne under statlig styring. Det er riset bak speilet for alle kommunepolitikere, sier hun.

Røymo og hennes samarbeidskamerater på venstresiden vil nå bruke tiden fra de overtar styringen i neste uke til å finlese både budsjettet og til å sette seg inn i de økonomiske forutsetningene.

Hun har derfor ikke rukket å sette seg inn i budsjettforslaget – som hun og det påtroppende byrådet må forholde seg til.

– Det er sjelden man rekker å gjøre særlig mye i sitt første budsjett, da er man overlatt til å styre etter det avtroppende styrets prioriteringer, sier hun.

Les også: Offensivt investeringsbudsjett

På investeringssiden er hun ikke like skeptisk.

– Det er relativt stor enighet i Tromsø om at vi er nødt til å bygge for å komme i kapp behovet. Men vi må hele tiden basere oss på at vi ikke mister kontroll over drifta, da har vi nemlig ikke ressurser til å bygge, sier hun.