– Det tok rett og slett for mye tid, så jeg bestemte meg for en måneds tid siden for å trekke meg fra konkurransen, forklarer Sverre Mikalsen Hals.

Det var i mars i år at Hals stakk av med seieren i den lokale finalen med forretningsideen «Recatcher». Dermed gikk han videre til den regionale finalen i Venture Cup, som er Nordens største forretningsplankonkurranse. Her nådde han også helt til topps, og skulle etter planen dermed forsvare UiTs ære i den landsdekkende finalen på fredag med prosjektideen som gikk ut på å effektivisere gjenfangst av rømt fisk ved oppdrettsanlegg.

– Det er mye som skjer på studiet, så det ble et prioriteringsspørsmål, forklarer Hals, som studerer fiskeri- og havbruksvitenskap ved Norges fiskerihøgskole.

Dermed blir Iben Catrin Christiansen eneste representant fra UiT i den nasjonale finalen av Venture Cup, som i år går av stabelen i Bodø. Hun er nemlig nasjonal koordinator for Venture Cup, som studentorganisasjonen Start Norge arrangerer. Under finalen skal syv finalister kjempe om premier på til sammen 100.000 kroner.

– Det er syv team med i finalen, der noen er alene, mens andre består av grupper på opp til fem personer. Førstepremien er på 60.000 kroner fra Innovasjon Norge, rådgivning fra McKinsey og hjelp til å komme i gang fra Connect. Andreplassen vinner 30.000 kroner, mens det er 10.000 kroner i premie for tredjeplassen i konkurransen, forklarer Christiansen.