REALITY: NRK ønsker alle mulige folk til fiskerealityprogrammet «Skårunge» som skal filmes i Lofoten. Foto: Helge Lyngmo, NRK
            (Foto: Helge Lyngmo/NRK)

REALITY: NRK ønsker alle mulige folk til fiskerealityprogrammet «Skårunge» som skal filmes i Lofoten. Foto: Helge Lyngmo, NRKFoto: Helge Lyngmo/NRK

Nå kan du prøve deg som lofotfisker på TV

NRK søker nå deltakere til fiske-realityserien ”Skårungen” hvor vanlige nordmenn skal konkurrere i beherskelse av fiskeryrket.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Man trenger ikke å ha noen bakgrunn fra båt eller fiske. Vi ønsker alle mulig slags folk, sier Mari Bjørnsdatter Knudsen, fungerende prosjektleder i NRK Troms.

Det er 12 deltakere som skal være med i serien som vil bli filmet i februar og mars i Lofoten. Serien skal gå på tv i årsskiftet neste år.

– Dette kan bli en opplevelse for livet. Det kommer til å bli hardt arbeid og tunge tak, men samtidig vil man lære mye og få kunnskap om ei næring som har vært viktig for Norge i flere tusen år. Og man får oppleve Lofoten på sitt mest ekte, sier Knudsen.

Reality med mening

NRK er fortsatt i startfasen av programmet, og holder på med planlegging av oppgaver til deltakerne og etter hvert vil også deltakerne bli valgt. Fristen for å melde seg på er 1. desember.

– Vi er opptatt av at det er reality med mening. Vi vil få fortalt historien om lofotfiske og vise hvor viktig fisket har vært for Norge. Og grunnen til at vi har valgt Lofoten som lokasjon for programmet er mye fordi lofotfisket er veldig kjent, så da blir det en naturlig plass å spille inn programmet på, forklarer hun.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: