Lørdag ble «Farmers market» arrangert på The Edge i Tromsø. Hit hadde mange aktører fra nærområdet tatt turen for å vise fram og selge sin egen lokalproduserte mat. Hans-Erik Hamrebø fra Straumsbukta driver med salg av vaktelegg og delte ut både smaksprøver og tips til tilbereding. Noe som falt i god jord hos de besøkende.

- Jeg har aldri smakt dette før, men det var jo helt nydelig. Mye bedre enn hønseegg, forteller Knut Helsingeng, som hadde tatt turen sammen med kona Nadia.

Eksklusivt

Pakkeprisen på Hamrebøs egg ligger på 50 kroner. Uten at dette stoppet Helsingeng fra å kjøpe.

- Vi må nok ha en pakke eller to. Dette falt virkelig i smak, sier han og legger til at kortreist mat ofte smaker bedre.

- Jeg synes det er flott at vi har et så stort utvalg av lokalmat og det er gjerne dette man velger på butikken.

Hamrebø forteller at prisen på eggene faktisk er lav i forhold til normalprisen.

- Dette er eksklusive egg og normalprisen er minimum 100 kroner per pakke. Ofte må man opp i 120–130 kroner, sier han.

Helt økologisk

Hamrebø er én av to som driver med vaktelegg i Tromsø. Han har holdt på i to år på morens gård i Straumsbukta og forteller at eggene er 100 prosent økologiske.

- Fuglene får gå ute på sommeren og på vinteren lever de i et stort økologisk bur som gir fuglene anledning og plass til å faktisk være fugler, forteller han.

Med seg til The Edge hadde han både fugler og egg for å fremme interessen for den noe ukjente delikatessen.

- Det er jo en kjent delikatesse i Europa, men det er kanskje ikke like mange som vet at det er tilgjengelig i nærområdet. Vi selger likevel litt og det er ikke alltid vi har nok egg til å spise selv, sier han.

Det var riktignok ikke bare vaktelegg å oppdrive på The Edge på lørdag. Lokal sjømat, bakervarer, grønnsaker og kaffe, var bare noe av utvalget på markedet. Blant annet hadde Helmersen Delikatesser salgsbod der de solgte alt fra geitost fra Nordreisa til hjemmelaget pølse.

Smaksprøver: Hamrebøs vaktelegg falt i smak hos Knut og Nadia Helsingeng. Her servert på mini-bruschetta med røkelaks og crème fraîche. FOTO: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen
Folksomt: Mange hadde tatt turen for å smake og kanskje kjøpe litt av den lokalproduserte maten. Foto: Ronald Johansen