Her, ved Kraknes på Kvaløya, har et vannrør sprukket. Dette har ført til store problemer for vannforsyningen i Tromsø. 
            (Foto: Geir Helø, Tromsø kommune)

Her, ved Kraknes på Kvaløya, har et vannrør sprukket. Dette har ført til store problemer for vannforsyningen i Tromsø. Foto: Geir Helø, Tromsø kommune

Problemer med vannforsyningen på Tromsøya

Lekkasje førte til at flere bydeler var uten vann tirsdag formiddag.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I forbindelse med at vannet på Mortensnes er avstengt, har det oppstått problemer med vannet nord for Erling Kjeldsens vei på toppen av Tromsøya. Blant annet har beboere på Stakkevollan, i Ørndalen og på Kraknes vært uten vann.

Grunnen til problemene er ifølge kommunen en lekkasje i et rør på Kraknes.

Les også: Mortensnes blir uten vann

- Når man endrer forsyningsbildet skapes det bevegelse i vannet. Dette har skjedd i forbindelse med avstengingen i dag. Det har skjedd en liten trykkøkning i Simavikledningen som gjorde at en skade på røret sprakk, sier Geir Helø, enhetsleder for Vann og avløp i Tromsø kommune.

Nå skal vannet på Tromsøya være tilbake igjen.

- Det vi har gjort nå er å gi hele byen vann fra Kvaløya, slik at vann ikke strømmer tilbake til Kvaløya fra byen. De fleste i byen skal ha vann nå, men det kan være at trykket ikke er så bra, sier Helø.

Vann og avløp har begynt å grave på Kraknes for å se på skaden.

- Jeg tør ikke si når vannet kan være tilbake til normalen. Om det er et rent brudd i røret, kan vi reparere det nå. Normalt sett skulle Simavikledningen være operativ i løpet av kvelden, sier Helø.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: