Det har blitt vist interesse om å kommersialisere vannet i Tromsø for å bygge det opp som en merkevare å selge det i utlandet.

– Det var et firma som snakket om å kjøpe vann fra Tromsø. Alle kan kjøpe vann fra Tromsø og sende det rundt hele verden om de vil. Men vi i kommunen vil ikke bruke ressurser og penger på å markedsføre langreist vann, sier Geir Helø, enhetsleder for Vann og avløp i Tromsø kommune.

God butikk

Å omsette tromsøvann kan være god butikk for å vise fram byen og eventuelt for å øke turismen. Men dette er utenfor kommunens arbeidsfelt.

– Vårt kjerneansvar er å levere godt og sikkert vann til dem som bor i kommunen. Det å være med og utvikle forretningsideer er utenfor det en kommune skal drive med, sier Helø.

Bra med reklame

– Det er jo veldig artig at noen vil markedsføre vannet i Tromsø. Vi mener at det ikke er fremtidsrettet med langreist vann. Vi er opptatt av å videreutvikle vannet der man har det, i springen, forteller enhetslederen.

Han oppfordrer folk til å drikke vannet i springen.

– En flaske vann koster ganske mye, mens vannet i springen i prinsippet er gratis, noe som gjør at det er mer bærekraftig, forklarer han.