Det spesielle med denne drapssaken er at påtalemakten har tatt ut tiltale for to drap, men bare har ett lik. Til tross for omfattende leteaksjoner – så sent som i høst – er ikke levningene etter Stein Håvard Larsen funnet.

Omfattende sak

– Vi snakker om en omfattende sak hvor aktoratet skal legge fram 177 ulike dokumentbevis. I tillegg skal 21 vitner forklare seg om drapene.

Lars Fause sier at det er oppnevnt fire sakkyndige i saken – to rettspsykiatriske samt en patolog og en spesialist på DNA.

Våpenekspert

Aktor har også stevnet en våpenekspert fra Kripos som skal orientere tingretten om det som blir antatt å være drapsvåpenet – en 38 kaliber Colt-revolver. Den blir lagt fram som ett av bevisene i saken mot 49-åringen – i tillegg til andre, tekniske bevis.

Begge skutt

– Påtalemakten mener å kunne føre bevis for at både nevnte Larsen og Hermod Steinsund ble drept med våpenet. Mens sistnevnte ble avrettet med tre skudd mot hodet og brystet, mener vi at gjerningsmannen også kan ha benyttet kniv da Larsen ble tatt av dage, sier Fause.

Ett år siden

Når drapssaken starter 1. februar, er det satt av to uker til hovedforhandlingene. 13. januar skal partene møtes i et forberedende rettsmøte. Da skal status gjøres opp slik at alle elementer er på plass når retten blir satt.

Streng påstand

Førstestatsadvokaten sier at dobbeltdrapet har en strafferamme på lovens strengeste straff. Det vil derfor bli lagt ned påstand om inntil 21 års fengsel med en minstetid på ti år. Tiltalen er tatt ut etter ordre fra riksadvokaten.

I tillegg til fengselsstraff, vil det fra bistandsadvokatenes side også bli lagt ned påstand om erstatning – blant annet til de etterlatte.