E8 i Lavangsdalen har de siste dagene vært besøkt av mange fartsyndere. På veistrekningen, som har fartsgrense på 80 km/t, har det i løpet av fem dager blitt beslaget fem førerkort og utstedt ni bøter.

143 km/t i 80-sone

21. oktober: Mann i 60-årene fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 119 km/t.

21. oktober: En mannlig bilfører i 20-årene mistet førerkortet etter å ha blitt målt til en snitthastighet på 117,5 km/t.

18. oktober: En 19 år gammel mann fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 116,52 km/t. Fire andre fikk forenklet forelegg for fartsovertredelse.

17. oktober: En bilfører fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt av UP til en fart på 118 km/t. Fire andre fikk forenklet forelegg for fart og én fikk forenklet forelegg for avstand til forankjørende kjøretøy.

17. oktober: En person mistet førerkortet etter å ha blitt målt av UP til å holde en fart på 143 km/t.

Rekordbeslag

UP-sjef Geir Marthinsen i Troms politidistrikt, forteller at de ikke har trappet opp patruljene i området.

– Vi har ingen ekstra innsats, men jeg har en fast styrke som ruller rundt til forskjellige tider på døgnet og de har ulike steder de besøker. Blant annet er vi mye på hovedfartsveiene.

Hittil i år har politiet beslaglagt rekordmange førerkort.Trafdikk

– Normalt sett går antall førerkortbeslag ned når det er fare for glatte veier, men nå har den kalde perioden latt vente litt på seg og det er gode kjøreforhold på veiene. Derfor blir det flere førerkortbeslag. Men det gjelder ikke bare for i høst. Hittil i år har vi beslaglagt betydelig flere førerkort enn vi har gjort tidligere år. Det gjelder både for Tromsø, Troms og Finnmark, sier Marthinsen.

Her tar de flest

Han synes det er vanskelig å spekulere i hvorfor så mange har mistet lappen i år.

– Jeg har ikke mer mannskap enn tidligere, men kanskje er vi flinkere til å være på rett sted til rett tid. Her er det nok flere tilfeldigheter som spiller inn, sier Marthinsen.

E8 er strekningen hvor politiet beslaglegger flest førerkort.

– Det gjelder ikke bare for Lavangsdalen, men hele strekningen. E8 er et sentralt punkt både til og fra Tromsø og her er det mange fartssyndere som kommer i altfor høy hastighet.

FLERE TAS: UP-sjef Geir Marthinsen forteller at det hittil i år er beslaglagt rekordmange førerkort. Foto: Foto: Kent-Einar Myreng Foto: Kent-Einar Myreng