– I kveld feirer vi 20 år for Ishavshotellet på kaikanten. Det har vært utrolig spennende å være med og se utviklingen i det siste året og å lære historien til hotellet, sier direktør Poul-Henrik Remmer.

Remmer har jobbet som direktør på hotellet i ett år, og han synes det er spennende å se tilbake på de 20 årene ishavshotellet har vært til.

Feiring

Torsdag kveld var det duket for feiring av jubilanten, og mange møtte opp for å delta på festmiddagen.

– I kveld har vi blant annet tre ordførere med oss. Ordføreren som åpnet hotellet for 20 år siden Alvhild Yttergård kommer blant annet. Tidligere ordfører Arild Hausberg og den nye ordføreren Jarle Aarbakke kommer også. I tillegg har vi invitert en del folk fra næringslivet og våre konkurrenter fra de andre hotellene. Vi inkluderer alle, og det er vi veldig stolt av, sier direktøren.

Den ferskeste ordføreren synes hotellet har vært bra for Tromsø by.

– Det har vært et viktig hotell i byen. Det er jo et salgsmerke, og det har noen fantastiske lokaler som har vært vertskap for store begivenheter. Her har vi hatt utenriksministere i Arktisk Råd for eksempel. Så det har vært et viktig møtepunkt. Derfor var det gledelig å si ja takk til en slik invitasjon på vegne av byen, sier ordfører Jarle Aarbakke.

Variert musikk

Underholdningen for kvelden var gruppen Robaat, og de spilte variert musikk for de inviterte gjestene.

Hotelldirektøren er ikke bekymret for at hotellet begynner å dra på årene.

– Man er fortsatt ungdom når man er 20 år, så vi har mange gode år igjen. Vi fornyer oss hele tiden, avslutter Remmer.

Lørdag skal hotellet arrangere åpen dag for hele byens befolkning.

MØTEPLASS: Ordfører Jarle Aarbakke synes Ishavshotellet har vært bra for Tromsø som by. Foto: Nora Lervik